maanantai 11. lokakuuta 2010

Seitsemän miestä alle 2.10 Eindhovenin maratonilla

Hollannin tunnetuimmat maratonkilvat ovat Rotterdam ja Amsterdam. Paljoa niille ei häviä kuitenkaan Eindhovenin kisa, sillä tämän vuoden otatuksessa seitsemän miestä latoi 42 kilometriä + 195 metriä alle kahden tunnin ja kymmemen minuutin. Voittajaksi juoksi vuoden 2001 10 000 metrin maailmanmestari, Kenian Charles Kamathi ajalla 2.07.38. Kamathi jouti kiskomaan täyttä maratonraikua viimeiseen metriin asti, sillä toiseksi sijoittunut Kenian Nicolas Kipkorir ei jäänyt hänelle sekuntiakaan. Sen sijaan eroa kolmanneksi sijoittuneeseen Paul Biwottiin, kotimaa Kenia, tuli kaksi sekuntia. Neljäntenä maaliin saapunut Eritrean Yared Dagnaw jäi selvemmin, sillä hänen aikansa oli 2.08.13. Tämän jälkeen kolme Kenian miestä, Alfred Kering, Cosmas Koech ja Joseph Ngeny rilluttelivat maaliin 2.09.17, 2.09.25 ja 2.09.51 kuluttua lähdöstä. "Huh-Huh, mitä maratonraikulointia", mietti kilvan jälkeen moni. "On aika kälyinen juttu, että en pystynyt rikkomaan Geoffrey Mutain reittiennätystä (2.07.01), jonka hän laukkasi täällä viime vuonna, mutta olen kuitenkin faneuksissani, koska voitin", tuumi kilvan voittanut pitkän linjan kestosaha Kamathi.

Naisten kilvassa vain yksi naarasmatonkonetarhipsutar juoksi alle 2.30, mutta hän teki sen sitäkin reilummin. Etiopian Atsede Besuyen voittoaika oli näet 2.25.35. Koska Besuye teki samalla oman persoonallisen rekordinsa, on luultavaa, että hän oli kisahotelille palattuaan täydessä maratononnellisuudessa.