tiistai 29. syyskuuta 2009

Ritz on pulleana luotosta

USA:n Dathan Ritzenhein on silmät yössä kiiluen valmiina lokakuiselle MM-puolikkaalle. Hän uskoo vankasti laittavansa kampoihin Kenian Sammy Kitwaralle ja Eritrean Zersenday Tadesselle, joista jälkimmäinen tosiaan ilmoitti juuri, että on mukana kilvoittelemassa MM-tittelistä. Niin tai näin on ainakin USA:n puolikkaan ennätys vaarassa, jos tuossa hieman aikaa sitten 12.56 vitosella paukuttanut Ritz on terässä.

Ja terässä Ritzenhein lienee oleva sillä eilen maanantaina hänen raportoitiin juosseen uuden USA:n ennätyksen 10 maililla - harjoituslenkillään. Tuohon pirulliseen matkaan Ritz oli kuluttanut aikaa vain 45.03. Oregonliven mukaan 15km:n väliaika oli 41.45, ja sen matkan ME on Deriba Mergan juoksema 41.29. Mutta Kitwara kepitti juuri alle 59.00 puolikkaalla, että siitä vähän perspektiiviä.

Kitwara kepitti Gebren tuolla ja Tadesse oli MM-lenkillä täällä.

[dathanritzenhein.competitor.com, oregonlive.com ja vähän youtubekin]

Lisää USAlaisia New Yorkin maratonille

New Yorkin maratonille ja siinä samalla juostavalle USA:n mestaruusmaratonille osallistuvat myös Meb Keflezighi, Abdi "Black Cactus" Abdirahman ja debyytille osallistuva Boulderin poika Jorge Torres. Ilmoittautuneiden joukossa heitä jo odottelivatkin muun muassa Ryan Hall ja Brian Sell. Mielenkiintoista sanoisi japanilaiskettu.

[ingnycmarathon.org]

lauantai 26. syyskuuta 2009

Obed Kipkurui Lidingön neljäs, Tuomas Jokinen 22-sarjan ykkönen

Sjundeå IF:n Obed Kipkurui puski itsensä neljänneksi Lidingöloppettin päälähtössä, 30km:n kisassa. Aikaa maaliin saapumiseen kului 1.42.05. Kisan voitti Kenian/Ruotsin Japhet Kipkorir ajalla 1.39.42. Myös Johan Ehrs juoksi hyvin kisan kymmenneksi ajalla 1.48.02. Naisten 30km:n kisan voitti Malin Ewerlöf Krepp (1.57.46), joka muistetaan aktiiviurallaan hieman lyhyemmiltä matkoilta. Paras suomalainen tällä reissulla oli 23:nneksi sijoittunut Marjaana Lahti-Koski (2.23.45).

Tuomas Jokinen puolestaan piti jöötä M22-sarjan 15km:llä ja voitti kisan ajalla 49.52. Hieman nuorempien miesten 10km:n kisassa Victor Lövdal oli neljäs ajalla 33.14. Tuon kilvoittelun voitti Anton Danielsson ajalla 32.54. Nuorimpien miesten kisassa Turun Mikael Hynninen sijoittui myös neljänneksi ajalla 36.02. Nuorien tyttöjen 4km:n kisan voitti Vaasan Sofie Lövdal (14.52) ja toiseksi sijoittui Liedon Parma Johanna Matintalo (15.00).

[lidingoloppet.se]

perjantai 25. syyskuuta 2009

Kenialta kova joukkue MM-puolikkaalle

Sammy Kitwara, tuore 59 minuutin rajan alittaja, johtaa Kenian todennäköistä voittomarssia MM-puolikkaalla. Kenian joukkue on hävyttömän kova: kaksi alle 59 miestä ja loputkin ovat pitäneet tuntia pilkkanaan. Naisten joukkueen kärkinimi on Mary Keitany, jolla on plakkarissa 67.00. Muutkin joukkueen naiset ovat alittaneet 70 minuutin rajan, joten Kenian on tälläkin saralla kova.

Miesten joukkue:
Sammy Kitwara (58.58)
Wilson Kipsang Kiprotich (58.59)
Bernard Kiprop Kipyego (59.34)
Wilson Kwambai Chebet (59.15)
Kiplimo Kimutai (59.44)

Naisten joukkue:
Mary Jepkosgei Keitany (67.00)
Philes Moraa Ongori (67.50)
Filomena Cheyech (68.44)
Peninah Arusei (68.47)
Caroline Cheptanui Kilel (69.03)

[iaaf.org]

Gharib New Yorkin maratonille

Olympiahopeamitalisti Marokon Jaouad Gharib on kova lisä marraskuussa juostavalle New Yorkin maratonille. Gharibin kanssa New Yorkin cityn katuja tarpovat muun muassa Kenian James Kwambai (Rotterdam -09: 2.04.27), Patrick Makau, Paul Tergat ja Martin Lel, Etelä-Afrikan Hendrick Ramaala, Brasilian Marilson Gomes dos Santos, USA:n Ryan Hall, Irlannin Martin Fagan sekä läjä USA:n mestaruudesta juoksevia kolleja.

Naisten kilvan kovia nimiä ovat Venäjän Tatjana Petrova, Ranskan Christelle Daunay ja Japanin Yuri Kano.

[ingnycmarathon.org]

torstai 24. syyskuuta 2009

Ritz MM-puolikkaalle

Tuoreehko 13 minuutin alittaja ja uusi USA:n ennätyksen (12.56,27) haltija Dathan Ritzenhein johtaa USA:n joukkuetta MM-puolikkaalla. Miesten joukkueessa juoksevat Ritzin lisäksi tuore 20km:n USA:n mestari Brett Gotcher, Andrew Carlson, viime keväänä ammattilaistunut Scott Bauhs ja James Carney.

Naisten joukkueen kärkinimi on Amy Yoder Begley, joka voitti viime sunnuntaina USA:n mestaruuden 5km:llä ja oli Berliinissä kympin MM-finaalissa kuudes. Hansoneiden Desiree Davila kellotti hienon ennätyksen Berliinin MM-maratonilla ja juoksee nyt myös MM-puolikkaalla. Heidän lisäkseen joukkueessa juoksee Serena Burla, Amy Hastings ja Elva Dryer.

[letsrun.com]

Seb Coe ja Kelly Holmes saivat nimikkojunansa

Uudet nopeat junat alkavat piakkoin liikennöidä Isossa-Britanniassa ja mikä parasta ne ovat nimetty nimekkäiden brittiurheilijoiden mukaan. Kestojuoksijoista mukana ovat Sebastian Coe ja Kelly Holmes.

Muut junat kantavat seuraavien urheiljoiden nimiä:
Jamie Staff - pyöräilijä
Steve Backley - keihästäjä
Steve Redgrave - soutaja
Rebecca Adlington - uimari
Chris Hoy - pyöräilijä
Ben Ainslie - purjehtija
Daley Thompson - ottelija
Duncan Goodhew - uimari
Katherine Grainger - soutaja
Tanni Grey-Thompson - kelaaja

[news.bcc.co.uk]

maanantai 21. syyskuuta 2009

Viikonlopun saldoa

Haile Gebrselassie ei viilannut maratonin ME:tä uusiksi, vaan kellotti 2.06.08. Hän tosin pisteli ME-vauhtia päälle 30km. Kenian Francis Kiprop (2.07.04) ja Etiopian Negari Terfa (2.07.41) jakoivat loput kärkisijat. Etukäteen kovaksi ennakoitu kilpakumppani Duncan Kibet keskeytti hyvissä ajoin. Jyväskylän suunnalla ennen muinoin majaillut Saksan Erik Hass kellotti 2.21.39, Kälviän Tarmon Juho Pirkolalle merkittiin 2.33.35 ja Maarian Mahdin Ami Laamo oli siinä hollilla ajalla 2.33.55. Ei Saavalaisen Petrikään kaukana ollut (2.35.41). Naisten otatuksen voitti Etiopian Atsede Habtamu Besuye tuloksella 2.24.47.

Philadelphiassa Ryan Hall (61.52) otti loppukirivoiton puolikkaalla Samuel Nderebasta (61.56). Kenian Benjamin Limo oli kolmas ajalla 62.01. Naisten kisan vei Catherine Ndereba ajalla 69.43. Maannaisensa Irene Limika ei jäänyt paljoa (69.46).

USA:n maantievitosen mestaruuden vei odotetusti Matt Tegenkamp ajalla 13.56,1. Hän irtosi kiriin viimeisessä mäessä ja piti Bolota Asemromin (13.57,6), Anthony Famigliettin (13.58,2), Jordan Hornin (13.58,7) ja Andrew Lemoncellon (13.59,4) takanaan. Naisten mestarina palkittiin Amy Yoder-Begley (15.26,7). Rebecca Donaghue (15.29,9) ja Jennifer Rhines (15.30,6) pitivät Yoder-Begleyn kirin kirkkaana.

[coolrunning.com & philadelphia.competitor.com & scc-events.com/events/berlin_marathon]

perjantai 18. syyskuuta 2009

Taas on tarjolla yksi USA:n mestaruus

Tällä erää kamppaillaan maantievitosen USA:n mestaruudesta CSV:n nimeä kantavassa kisassa Indianapoliksessa sunnuntaina. Tänä vuonna titteliä puolustavan Anthony Famigliettin pitää olla hirmuiskussa, jos pyrkii voittoon, sillä vastassa on tuore 13 minuutin puhkoja Matt Tegenkamp. Heidän jäljessään kamppailevat Jonathan Riley ja Bolota Asmerom. Naisten mestaruudesta ottavat mittaa muun muassa Amy Yoder Begley, Molly Huddle, Katie McGregor ja Renee Metivier-Baillie. Mestaruudesta muuten lohkeaa 5.000 taalaa.

[usatf.org]

torstai 17. syyskuuta 2009

Berliinin maraton

Haile "the Great" Gebrselassie on taas valmiina juoksemaan uuden ME:n Berliinin maratontantereella. Nykyinen ME-aika on juuri tuolta samaiselta reitiltä, joka ei kammoksuta kovavauhtisia maratonkoneita. Tällä erää Gebrelle on tarjolla paras mahdollinen vastus, kun Kenian Duncan Kibet (2.04.27) on tähtäämässä vähintään kohti uutta ennätystään, mikä tarkoittaa lähellä ME:tä olevaa tulosta. Kibetin lisäksi Paul Tergatia vuonna 2003 jänistänyt Sammy Korir (2.04.56) on läsnä joskaan hän ei ole enää entisessä vedossa. Kai. Suomalaisista paikalla ovat muun muassa Petri Saavalainen ja Juho Pirkola.

Naisten kisa on ennakkoasetelmaltaan hieman kesympi, suuret tähdet saatika 2.20-alittajat loistavat eivät ole paikalla. Etiopian Askale Tafa Magarsa on ennätyksensä 2.21.31 myötä selvästi muita vahvempi voittajasuosikki. Maannaisensa Atsede Habtamu (2.25.17) ja Genet Getaneh (2.26.37) ovat seuraavaksi kovimmat kilpasiskot.

Berliinin maraton tarjotaan livenä universalsports.comissa.

[letsrun.com & universalsports.com]

keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Hall ja Ndereba Philadelphian puolikkaalle

Ensi sunnuntaina Philadelphiassa juostaan tunnettu puolikas, Philadelphia Distance Run. Tällä erää paikallinen mielenkiinto kohdistuu Ryan Halliin, joka testaa Phillyssä kuntoaan USA:n mestaruusmaratonia varten. Miesten muuta kärkikastia ovat muun muassa Josh Rohatinsky, Peter Omae, Samuel Ndereba ja Simon Bairu. Samassa kisassa nähdään jälleen myös Kenian Catherine Ndereba, tuo maratonjuoksun kuninkaallinen, jolla on kisa Romanian Constatina Ditan, Etiopian Derartu Tulun ja Kenian Irene Limikan kanssa.

Kyseisestä kilvanjuoksusta on tarjolla reaaliaikaista videota tapahtuman kotisivuilla.

Tuosta vielä Ryan Hallin viimeistelyä Mammoth Lakella.

[http://philadelphia.competitor.com/]

Mikitenko Chicagon maratonille

Berliinin MM-maratonilta isänsä menehtymisen johdosta poisjäänyt Saksan Irina Mikitenko jalostaa parhaillaan kuntoaan kohti Chicagon maratonia. Mikitenko johtaa parhaillaan naisten WMM-kisaa 25 pisteellä. Chicagossa naisten kilpa on tasokas, sillä Mikitenkon ohella Chicagon lättymäistä reittiä viilettävät muun muassa Deena Kastor, Lidiya Grigoryeva ja Lilya Shobukhova.

[running.competitor.com]

tiistai 15. syyskuuta 2009

Keskisalo & Ulmala is no more

Jaaha. Kertoivat pikkulinnut, että Jukka Keskisalon ja Risto Ulmalan yhteistyö jää yhteen kauteen, mikä harmillinen fakta. Ylen mukaan neuvottelut kariutuivat taloudellisiin erimielisyyksiin, mutta asioilla on monta puolta, ja niistä asianomaiset lienevät parhaiten perillä.

[yle.fi]

Clash of Sammies päätyi Kitwaran voittoon

Kenian Sammy Kitwara piti yllä aika kelpo vauhtia Rotterdamin puolikkaalla mennä sunnuntaina. Voittoaikansa 58.58 on neljänneksi nopein aika puolikkaalla ja samalla Kitwara liittyi kuudenneksi jäseneksi sub 59.00 klubiin. Samalla pyyhkyityi Evans Kipropin reittiennätys 59.12 historian kirjoihin.

Etukäteen odoteltiin, että kisasta syntyy Kitwaran ja Sammy Wanjirun kilvoittelu, mutta tällä kertaa Wanjirulla painoi ja hän oli kisassa vasta 9. ajalla 61.08. Wanjirua kuulemma painaa rankka maratonharjoittelu. Kisan seitsemän ensimmäistä juoksijaa, kukin Keniasta, alitti tunnin haamurajan, ja heistä kuusi juoksi uuden ennätyksensä. Kisan toinen Jonathan Maiyo (59.08) ja kolmas James Kwambai (59.09) olivat myös lähellä alittaa 59 minuuttia. Kwambai on muuten sama kaveri, joka kilvoitteli Rotterdamin maratonilla Duncan Kibetin kanssa kellottaen 2.04.27. Näin ollen Kwambai otti jo toisen kiritappionsa.

Kärkikymmenikkö:
1. Sammy Kitwara KEN 58.58 PB (väliajat 13.37, 27.44, 41.54, 55.59)
2. Jonathan Maiyo KEN 59.08 PB
3. James Kwambai KEN 59.09 PB
4. Bernard Kipyego KEN 59.10 PB
5. Wilson Chebet KEN 59.15 PB
6. John Kiprotich KEN 59.23 PB
7. Robert Kipchumba KEN 59.32
8. Charles Munyeki KEN 1.00.18
9. Samuel Wanjiru KEN 1.01.08
10. Elijah Keitany KEN 1.01.14

[iaaf.org]

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

8.12,04

Jukka Keskisalon hyvä terä/kesä sen kuin jatkuu. IAAF:n World Athletics Finalseissa Kessi iski miesteissä viidelle sijalle tuloksella 8.12,04, joka on uransa toiseksi paras aika. Ei paha tässä vaiheessa kautta. Finaalin voitti Kenian Ezekiel Kemboi, joka kulutti viimeiseen kierrokseen 60.2 sekuntia ja koko matkaan 8.04,38. Ainoa, joka kykeni kamppailemaan hänen kanssaan viimeisellä rundilla oli Paul Kipsiele Koech. Hän kellotti 8.05,47 ja piti Ranskan Bob Tahrin (8.09,14).

[universalsports.com]

lauantai 12. syyskuuta 2009

Korir miesten mestariksi, Takala ennätykseen, Oravamäki naisten mestariksi, Kainlauri ennätykseen

Turun Urheiluliittoa edustava Lewis Korir juoksi tänään debyyttimaratoninsa Jyväskylän SM-maratonilla. Hän karkasi omaan vauhtiinsa jo kisan alkutaipaleilla ja juoksi voittoon ajalla 2.19.19. Häntä seurasivat pienen välimatkan päässä HKV:n Simo Wannas, JKU:n Miika Takala ja VU:n Anssi Raittila. Heistä Wannas ja Takala ripauttivat Raittilan kyydistään kisan loppuvaiheilla. Takala pinnisteli SM-hopealle uudella ennätyksellä 2.21.34, joka on vaikean kauden läpikäyneelle Takalalle erityisen onnittelunarvoinen suoritus. Onnittelut Miika! Kisan kolmas oli Simo Wannas ajalla 2.23.57, joka on myös miehen ennätystä, onnea myös. Anssi Raittila sinnitteli neljänneksi tuloksella 2.25.24.

Naisten kisan voitti seikkailija Maija Oravamäki ajalla 2.46.45. SM-hopeaa nappasi Minna Kainlauri, joka petrasi ennätystään peräsi 4 minuuttia lukemiin 2.47.29.

[http://www.racetimer.eu/welkom/es_result.php?v=%252Fes%252Frace%252Fshow%252F265%253Flayout%253Dracetimer_eu]

SM-maratonin seuranta

Löytyy mogulin sivuilta.

[http://mogulin.blogspot.com/]

keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Kestotuloksia suurmaaottelusta

Ranska skabattu USA:n, Venäjän, Saksan, Ranskan, Italian, Espanjan, Kuuban ja Suomen välinen maaottelu tarjosi muutamia kelpo tuloksia. Päällimmäisenä nostettakoon esiin Sandra Erikssonin uusi ennätys 9.45,50 3000m:n esteissä. Häntä ei näytä liiemmin kauden venyminen haittaavan. Kilvanjuoksun tuossa lajissa voitti Ranskan Sophue Duarte ajalla 9.43,51. Hänen ja Erikssonin väliin ehti USA:n Lindsay Andersson tuloksella 9.44,35.

Naisten 800m:llä Karin Storbacka kellotti 2.04,55, jolla helti kisan kolmas kisa. USA:n Maggie Vessey voitti kahden kierroksen otatuksen ajalla 2.02,73. Naisten tonnivitosella Mari Järvenpää nappasi myös kolmannen sijan juostuaan 4.18,53. Tuon kisan voitti USA:n Erin Donohue ajalla 4.10,62. Miesten kasilla Mikko Lahtio pääsi mittaamaan muun muassa Nick Symmondsin kunnon. Kiripainotteisessa kisassa Lahtio selvisi kuudenneksi tuloksella 1.50,27. Juuri tuo herra Symmonds voitti kisan ajalla 1.48,68. Miesten 3000m:n esteissä Suomen Rami Tuokko jäi viimeiseksi ajalla 9.14,35. Juuri mennä perjantaina ennätystään petrannut USA:n Dan Huling voitti kilvan tuloksella 8.47,14.

Illan viimeisen kestovedon, miesten 1500m voitti USA:n Will Leer ajalla 3.48,65, joka kepitti muun muassa Ranskan Bob Tahrin (3.49,00). Suomen Jonas Hamm oli kilvan viides tuloksella 3.50,65.

[http://www.athle.com/asp.net/main.lives/lives.aspx?competition=036337]

Radcliffe MM-puolikkaalle

Kenian Mary Keitany saa kunnon vastuksen MM-puolimaratonille lokakuussa, sillä Iso-Britannian Paula Radcliffe on myös osallistumassa kyseiseen mittelöön. Radcliffellä on alla 16. elokuuta New Yorkissa kuumankosteassa kelissä isketty 69.45, ja MM-titteli vuosilta 2000, 2001 ja 2003.

[iaaf.org]

Japanin matkaraportti

Raasto.comin toimittaja Z kävi heinäkuussa Japanissa, tuossa maratonhullujen emämaassa kesällä 2009. Lue japanimaratonfanin matkapäiväkirja nyt vain raasto.comista Z:n Japanicornerista.

[raasto.com]

tiistai 8. syyskuuta 2009

USA:n 20km:n mestaruudet ratkottu

USA:ssa on tarjolla vino pino mestaruuksia maantiehöylille. Nyt eilen valtaosan uuden mantereen ihmisistä nautti kesän viimeisestä päivästä, mutta samaan aikaan Connecticutin New Havenissa läiskittiin menemään 20km:n kisa, jonka yhteydessä ratkottiin myös matkan USA:n mestaruudet.

Naisten kisan vei 45-vuotias Colleen De Reuck varsin kelvollisella ajalla 67.21, joka on 45-sarjan ME moisella matkalla. Kisassa toiseksi juossut Missourin Serena Burla kellotti 67.38 ja kolmannella sijalla löytyy Californiassa majaileva Magdalena Lewy Boulet (68.11)

Miesten tiukan kisan vei Brett Gotcher ajalla 58.57. Tuolla suorituksella helti McMillan-tallin miehelle lippu MM-puolikkaalle lokakuiseen Birminghamiin. Hän, Mohamed Trafeh (59.01) ja Jason Lehmkuhle (59.04) kykenivät pitämään mielensä kurissa kun James Carney piti kovaa vauhtia yllä (10km: 28.56). Kolmikko jakoi keskenään valtaosan vauhdinpidosta, kunnes 19km:n kohdalla Gotcher otti sen mitä oli tarjolla.

[flotrack.org & letsrun.com]

Mary Keitany puolikkaalla 67.00

Kenian Mary Keitany juoksi oivallisen ajan puolikkaalla Ranskan Lillessä. Vuonna 2007 MM-puolikkaalla hopealle juossut Keitany kellotti Lillessä 67.00, joka on kaikkien aikojen seitsemänneksi kovin naisen juoksema puolimaraton. Mutta eipä ole tuo aika Keitanyn ennätys, sillä juuri tuossa MM-hopeajuoksussaan hän kellotti 66.48. Lillessä toiseksi juossut Etiopian Teyba Erkesso petrasi ennätystään lähes minuutin juostuaan 68.39.

Miesten kisan voitti Kenian Stephen Kibiwott ajalla 59.37. Maanmiehensä Jairus Chcanchima (59.43) ja Evans Kiplagat (59.56) iloittelivat alle tunnin puolikkaan.

[iaaf.org]

sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Boström puolikkaalla

Mårten Boström on taas täällä, siis uudella mantereella. Paikallista aikaa huomenaamulla hän starttaa Virginia Beachin Rock 'n' Roll -puolikkaalle. Raasto.comin toimitus kävi tutustamassa maastoihin paikan päällä vuoden 2008 keväällä ja tasaiseksi todettu reitti on omiaan hyville tuloksille - jos keli ei ole kälyinen.

[Edit:] Boström juoksi kisassa 67.43, jolla hän sijoittui 12. sijalle. Kisan voitti Kenian William Chebor ajalla 61.29. Naisten kisassa kovinta vauhtia piti Etiopian Abedu Gelan, 73.43.

[raasto.com, mrvb.com & martenbostrom.com]

perjantai 4. syyskuuta 2009

Kipsiele Koech, Mateelong, Keskisalo

Jukka Keskisalo juoksi hienosti kolmanneksi illan GP-humussa Van Dammen muistokisoissa Belgiassa. Keskisalo kellotti jälleen hyvän ajan, 8.13,34, ja piti ennätystään kolistelleen USA:n Daniel Hulingin (8.14,69) takanaan. Kisan voitti Kenian Paul Kipsiele Koech ajalla 8.04,05 ja toiseksi sinnitteli Richard Mateelong (8.06,92).

Edittiä vielä: Bekele vei oudolla vauhdinjaolla vitosen aikaan 12.55,31. Kärkiseitsikossa viisi kaveria paransi ennätystään. Toiseksi ja kolmanneksi juosseet Imane Merga (12.55,66) ja Vincent Chepkok (12.55,98) yrittivät parhaansa Bekelen voittamiseksi, mutta se päänahka ei helpolla irtoa. USA:n Matt Tegenkamp juoksi hienosti seitsemänneksi ajalla 12.58,56. Dude!

Ai niin ja se 4x1500m. Kenian juoksi uuden ME:n 14.36,23. Sekajoukkue, jonka juoksijoista ei nyt justiinsa ole tietoa oli toinen ajalla 14.44,31. Australia vei kolmannen sijan kellotettuaan 14.46,92. Toinen illan ME-yritys ei ihan onnistunut, mutta Etiopian Gelete Burka kuitenkin onnistui juoksemaan kauden kärkiajan 5.30,19.

[iaaf.org & universalsports.com]

torstai 3. syyskuuta 2009

Van Damme Memorial

Tuossa ehdittiinkin jo uutisoida huomisista ME-yrityksistä, mutta jäipä sitten mainitsematta, että juoksee siellä Suomen Jukka Keskisalo. Niin, että Keskisalo juoksee huomenna esteet Belgian GP-kisassa. Estejuoksun hurmosta kanssaan jakavat muun muassa Ezekiel Kemboi, Richard Mateelong ja Paul Kipsiele Koech.

[sport.be/belgacommemorialvandamme/]

Clash of Sammys

Puolentoista viikon päästä Rotterdamissa päästellään taas käsijarrutonta kyytiä puolikkaalla kun Kenian Samuel Wanjiru pääsee irti. Wanjiru pisteli Rotterdamin puolikkaalla kovaa kyytiä jo vuonna 2005 kun hän iski tiskiin juniorien kovimman ajan 59.16. Vastassaan Wanjirulla on rintama alle tunnin raastaneita veikkoja. Kenian Sammy Kitwaran cv:stä löytyy aika 59.47 ja Gebrselassien voitto viimekeväiseltä Haagin puolikkaalla. Eikä sitten muidenkaan ennätykset aivan kälyisiä ole. Kenian kaarti Bernard Kipyego (59.34), John Kiprotich (59.44) ja Charles Munyeki (59.44) ovat jo hammastelleet alle tunnin. Samaan joukkoon lukeutuu myös Etiopian Tilahun Regassa (59.36).

[iaaf.org]

keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Haussa 4x1500m:n ME

Perjantaina Brysselissä Van Dammen muistokisoissa isketään tiskiin 4x1500m:n ennätyskoe. Vuonna 2006 samaisissa kisoissa juostiin 4x800m:n ME 7.02,43 Kenian joukkueen voimin. Tällä kerralla Kenian joukkueessa juoksevat Augustine Choge, Asbel Kiprop, William Biwott ja Gideon Gathimba. Vielä ainakin ME on 14.38,8, jonka juoksi muinainen Saksan Liittotasavallan joukkue (Karl Fleschen, Thomas Wessinghage, Harald Hudak ja Michael Lederer) vuonna 1977. Perjantaina Kenian kanssa viestijuoksun iloja jakavat USA:n, Iso-Britannian, Irlannin ja Australian joukkueet.

Samana iltana Natalia Rodriguezin kanssa Berliinissä kolistellut Gelete Burka hamuaa 2000m:n ME:tä. Nykyinen ME-tulos 5.25,36 on Sonia O'Sullivanin käsialaa vuodelta 1994. Burkan kanssa kisassa juoksevat muun muassa 5000m:n MM-kultamitalisti Vivian Cheruiyot.

[iaaf.org]