perjantai 28. joulukuuta 2007

Erään Baltimoressa sijaitsevan Holiday Innin lahjatavaramyymälän myyjän viimevuotisella 2.08-ajallaan sekaisuuden rajamaille siirtänyt Etelä-Korean Lee Bong-ju on voimissaan.

- Älkää sanoko minua vanhaksi, olen yhä täydellisessä kunnossa, uhoaa 37-vuotias Bong-ju.


Hän ei pidä mahdottomana nimissään olevan maan ennätyksen, 2.07.20, parantamista. Nyt Bong-julla on tähtäimessään maaliskuussa Soulissa juostava Dong-A maraton. Harjoitteluun Bong-ju kertoo nykyään kuluvan aiempaa enemmän aikaa. Voimaharjoittelua ohjelmaan mahtuu kahdesti viikossa, samoin kuntopiiriä. Puolen kilometrin pituisia mäkivetoja (x20) hän vetää kerran viikossa, samoin 45km:n tv-lenkin. Lisäksi hän tekee tarkoituksenmukaisesti kerran viikossa 90-minuuttisen juoksuharjoituksen maastossa.


- Kisan juokseminen ei ole voimilleni vielä mahdotonta, mutta nykyään harjoitteluun on panostettava enemmän.


[english.donga.com]

Busterin laukaisu noteraattiin

Craig Mottram pääsi australialaisten urheilijoiden kommenttien top-listalle USA:n telkkarissa laukaisemallaan "It all depends on how big your balls are" -kommentillaan. Äijä kuulostaa ihan Preltä.

On Buster onnesta soikeana tästä.

[smh.com.au]

torstai 20. joulukuuta 2007

Fukushi debytoi Osakassa

Japanin Kayoko Fukushi, maansa naisten 3000m:n, 5000m:n ja puolimaratonin ennätyksiä hallitseva raastajatar debytoi Osakan maratonilla vuoden vaihteen jälkeen. Tavoitteena Fukushilla ei ole muu kuin pääsy Pekingin olympiajoukkueeseen. Lähtökohdat ovat oivalliset, sillä Fukushi kyykytti viime keväänä puolikkaan debyytissään itseään Mizuki Noguchia ja vei nimiinsä JE:n ajalla 67.26.

[japanrunningnews.blogspot.com]

keskiviikko 19. joulukuuta 2007

Janne Holmén valittiin Suomen olympiajoukkueeseen

Eipä liennyt epäselvyyttä siinä. Vuoden suomalaiselle raastajalle sitä, mitä vuoden suomalaiselle raastajalle kuuluu.

[sul.fi]

tiistai 18. joulukuuta 2007

USA:n kauden parhaat kestosuoritukset valittu

Tässäpä sijat ja suoritukset:

10. Galen Rupp juoksi alkukaudesta 10000m aikaan 27.33,48
9. USA:n joukkue hopealla Yokohaman naisten Ekiden-viestissä Japanissa
8. Matt Tegenkamp otti nimiinsä 2 mailin USA:n ennätyksen ajalla 8.07,07
7. Kara Goucher kepitti Radcliffen puolikkaalla ajalla 66.57
6. Shalane Flanagan rikkoi 5000m:n USA:n ennätyksen ajalla 14.44,80
5. Ryan Hall rikkoi puolikkaan USA:n ennätyksen ajalla 59.43
4. Ryan Hall teki jenkkien debyyttiennätyksen maratonilla Lontoossa ajalla 2.08.24
3. Bernard Lagat liittyi 1500m/5000m tuplaajien kerhoon Osakassa.
1. Kara Goucher juoksi USA:n ensimmäisen MM-mitalin kympillä
1. Ryan Hall juoksi USA:n olympiakarsintojen ennätyksen 2.09.02 New Yorkissa.

Voisi sanoa, että ennätysmurskajaisten ja Ryan Hallin vuosi.

[runningusa.org]

Vuoden urheilija, kestävyysjuoksija ja suomalainen raastaja -äänestys ratkesi

Kiitos raasto.comin lukijat. Nyt on tiedossa vuoden 2007 urheilijaäänestyksen tulokset.

Vuoden urheilijaksi äänestyksessä nousi Tero Pitkämäki. Vuoden parhaaksi kestävyysjuoksijaksi puolestaan nostettiin Haile Gebreselassie. Eilen kauttaan SE:llä koristellut Janne Holmén puolestaan äänestettiin vuoden suomalaiseksi raastajaksi!

Kaikki top-listat luettavissa kolumneista. Nyt heti!

[raasto.com]

maanantai 17. joulukuuta 2007

Sevillasta kajahti SE

Janne Holmen tykitteli Sevillan kovatasoisella puolimaratonilla neljänneksi uudella Suomen ennätysajalla 1.02.35. Holmen paransi omissa ja Pasi Mattilan nimissä ollutta vanhaa ennätystä 26 sekuntia. Portugalissa viikon verran nopeuttaan hionut Holmen on loistokunnossa kohti Pekingin olympialaisia.

Kilpailun voittoon juoksi Suomessakin paljon viihtynyt Silas Sang ajalla 1.00.34 ennen David Kileliä 1.02.19.

[mediamaratonlospalacios.com & raasto.com]

lauantai 15. joulukuuta 2007

Radcliffe mukaan brittien "lämpöleirille"

Iso-Britannian maajoukkue pyrkii minimoimaan sattuma-kortin vaikutuksia Pekingin olympialaisissa aloittamalla kolmen etelän leirin sarjansa Etelä-Afrikan Potchefstroomissa tammikuussa. Ensimmäinen leiri kestää viisi viikkoa. Muut leirit pidetään Portugalissa ja Kyproksella. Kuten Helsingin MM-kisojenkin aikaan, urheilijoiden mukaan lähtee armeija hierojia, fysioterapeutteja ja muutama lääkäri.

Radcliffe viettää Etelä-Afrikassa vain kymmenen päivää, sillä sinä aikana hänen elimistönsä sopeutuminen lämpimään kyetään testaamaan. Tavoitteena on päätellä paras aikataulu kullekin olympiajoukkueen urheilijalle Pekingin ilmastoon sopeutumiselle.

Olipa tämäkin uutinen.

[guardian.co.uk]

perjantai 14. joulukuuta 2007

Kestopuolella muutamia siirtymiä

Muutama päivä sitten julkistettiin tämänvuotiset seurasiirrot. Ensi vuonna ainakin Joensuun Kataja ja Jyväskylän Kenttä-Urheilijat vahvistivat rooliaan kestävyysjuoksun ilosanoman levittäjinä. Joensuu sai riveihinsä muun muassa Pekka "Pexi" Toivolan, kun Jyväskylään siirtyi muun muassa Jani Lakanen. Maratonilla tasaista jälkeä takonut Atte Björklund siirtyi Helsingin Jyryyn.

[sul.fi]

perjantai 7. joulukuuta 2007

torstai 6. joulukuuta 2007

Taso paranee, kriteerit kovenevat

USA:n ikioman SUL:n kestomatkojen komitea päätti kiristää miesten maratonjoukkueen olympiakarsintojen osallistumiskriteerejä. Nykyisen A- ja B-kriteerien sijaan juoksijat karsintakisaan hyväksytään vain yhden kriteerin perusteella. Nykyisessä järjestelmässä kovemman luokan menijöille on maksettu matka-, majoitus- ja ruokailukustannukset, B-rajan rikkoneille ei. Tästä eteenpäin on vain yksi ryhmä karsintaan osallistuvia, joiden kaikki kisakustannukset korvataan. Tulevat rajat ovat maratonilla 2.19.00, puolikkaalla 65.00 ja kympillä 28.30. Tämänhetkinen, tai nykyään siis vanha, A-ryhmän raja oli 2.20.00 ja B-ryhmään pääsi juoksemalla maratonilla 2.20.01-2.22.00, kympillä 28.43 tai vitosella 13.40. Luokkarajojen kiristämisellä pyritään vähentämään karsintakisaan osallistuvien määrää ja samalla tietenkin kustannuksia. Esimerkiksi Pekingin olympiamaratonkarsintaan osallistuneista 130 juoksijasta 64 alitti A-rajan.

Kun on massaa, on varaa?

[runnersweb.com]

Johanna Lehtisen kuulumisia

Juoksija-lehden nettisivuilla pari päivää sitten julkaistussa haastattelussa on luettavissa estejuoksija Johanna Lehtisen kuulumisia. Haastattelun on tehnyt raastossakin mukana viiruileva T.

[juoksija-lehti.fi]

maanantai 3. joulukuuta 2007

Haile näyttäytyi Hollannissa

Heerenbergissä juostulla 15km:n maantiekisassa nähtiin tiukka kamppailu voitosta, jonka itselleen kävi pokkaamassa juoksijasuuruus Haile Gebrselassie. Samalla Haile rikkoi Kenenisa Bekelen vanhan reittiennätyksen kuudella sekunnilla juosten ajan 42.36. Toiseksi sijoittui Libyalainen Ali Mabrouk el Zaidi häviten Hailelle ainoastaan kuusi sekuntia.

[iaaf.org]

sunnuntai 2. joulukuuta 2007

Fukuokassa kovaa vauhtia

Tämänvuotinen Fukuoka starttasi hyvissä olosuhteissa, + 13 lämmössä. Kärki puhkoi 5km:n paalun ajassa 15.04, 10km 30.02 ja 20km ajassa 1.00.11. Tuossa vaiheessa kisaa veti Japanin Muneyuki Ojima. Myös Yuko Matsumiya rullaili pääjoukossa. Puolikkaaseen 18-päinen pääjoukko käytti aikaa 1.03.29. Tuossa vaiheessa Toshinari Takaoka oli pudonnut pääjoukosta. Kisaa Japanissa kommentoiva Toshihiko Seko havainnoi suojattinsa hikoilevan liikaa.

25km:n kohdalla pääjoukko oli karsiutunut 10-henkiseksi ja väliajaksi merkittiin 1.15.03. Muun muassa Aburaya, Sato ja Wanjiru viihtyivät tuossa vaiheessa vielä pääjoukossa. 30km:n kohdalla kellossa oli 1.30.05. Kärjessä juoksivat kaksi jänistä, Sato, Wanjiru ja Etiopian Deriba Merga. Takaoka oli tässä vaiheessa 400m kärjestä. Sato teki ensimmäisiä irtiottoja luukuttelemalla kilsan aikaan 2.58. Muut vasta niistelivät neniään. Sitten olikin Saton vuoro seurata Wanjirun ja Mergan elkeitä. Wanjiru otti nimiinsä 35km:n väliajan 1.44.49 perässään Merga ja Sato. 40km:n väliaika oli 2.00.01. Wanjiru hienoisessa kärjessä Merga muutama, Sato sata metriä perässään.

Kisan vei debyyttimaratoonari Samuel Wanjiru ajalla 2.06.39. Kakkoseksi juoksi Etiopian Deriba Merga ajalla 2.06.50 ja Atsushi Sato taisteli itsensä kolmanneksi ajalla 2.07.12. Kisan neljäs oli Yuko Matisumiya (2.09.40) ja viides Shigeru Aburaya (2.10.29). Ainakin pahasti kantannut Atsushi Fujita kaatui ketoon heti maaliviivan jälkeen. Toshinari Takaoka oli 10. ajalla 2.13.40. Ajat vahvistamattomia, loput vielä listaamatta. Eipä muuta kuin hyvää huomenta ja pitkää lenkkiä kaikki raastajat.

[letsrun.com]

Japsicorneri elää

Raastolle tekohengitystä antaa Ichihashi ja Z. Nyt Z´n japsicornerissa.

[raasto.com]